... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

28. listopadu 2022 - SROVNÁVÁNÍ

28.11.2022|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 28. listopadu 2022
SROVNÁVÁNÍ

Po velkých tématech spojených s novoluním je tu každodenní realita. Prásk bum, za krk nám dýchá vnitřní kritik, jehož čas včerejší první adventní nedělí právě nastal. Tento čas jsou jeho žně. Dárky, úklid, cukroví, firemní večírky, svařák na náměstí. Nekonečno pastí, jak se zbičovat a srovnat s kýmkoliv, v naších očích, lepším. Nemyslete si, taky jsem si naběhla. Když jsem včera doma dělala vánoční výzdobu, tak jsem cvičně práskla po zádech čaganem, že to mám každej pes, jiná ves, jak říkávala moje maminka.

Téma vnitřního kritika a následné kolize mezi selháním, studem a provinilostí jde až do morku kostí. Tisíckrát si můžeme říkat, že už jsme z toho venku, ale ne, zase něco vykoukne. Takže tady je několik základních pravidel, které vám pomohou přežít dnešní, doslova kritický, den.

Zaprvé, vždycky bude někdo lepší, s lepší výzdobou domácnosti (ehm), lepší prací, výdělky, postavou, lahodnějšími vanilkovými rohlíčky a vychovanějšími dětmi. Tudy cesta nevede. Počítá se ale vědomá investice do výkonu. A pamatujte, že to, co předvedete, je aktuálně vždy 100 % vaší kapacity. Kdybyste mohli, tak do toho přece dáte víc, no ni? A jestli vám vnitřní kritik vyčítá, že to mohlo být víc, tak je to blbec, který ve škole chyběl, když se v matice probírala procenta.

A za druhé, (to s tím blbcem jsem trochu přehnala, přiznávám), ve skutečnosti je vnitřní kritik část vás, která vás miluje ze všech vnitřních hlasů a postav nejvíce. Miluje vás tak, že nesnese, abyste se znova dostali do role těch peskovaných a vysmívaných, a tak bude vždy o krok napřed, a bude vás hnát jako nadmutou kozu. Kdykoliv se objeví, snaží se vás chránit. Kdykoliv se objeví, nesnažte se ho umlčet nebo přechytračit. Místo toho ho obejměte, je přece advent.

Pěkný den.

Autorka textu: Samandra Ozt

P.S. Ještě do pátku si za polovic můžete koupit studnici vhledů a moudrosti o Osho Zen Tarotu!
https://www.samandra.cz/prirucka/

 

 
Zobrazeno: 870 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -