... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Poradna

Hlavní stránkaBoční panel

Když se důvěra zamění s nenaplněným očekáváním

16.12.2021|Výklad karet - Osho Zen Tarot

Ilustrační foto - www.mojefoto.net, autor: ali

Ilustrační foto - www.mojefoto.net, autor: ali

Dobrý den,

mám v sobě moře smutku a nejistot a pocit, že osoba, které jsem maximálně věřila, mne zklamala. Rozpadla jsem se vnitřně a cítím se ztracená.

Opravdu mi ve všem lhal? Opravdu mu nemůžu věřit?

Děkuji.

Květa

Milá Květo,

síla důvěry je v tom, že se nedá zlomit, ani zklamat. Pokud jsme zklamaní či dokonce zrazení chováním toho druhého, tak jsme mu ve skutečnosti nedůvěřovali, ale pouze jsme věřili, že se bude chovat podle našich interních pravidel a nastavených hodnot. A pokud se tak nestane, dochází k tomu, co považujeme za křivdu, zklamání a zradu.

Zda Vám onen dotyčný lhal, nemohu posoudit. Možná ano. Jak s tím naložíte? Uzavřete se jako malé trucovité dítě, nebo začnete zkoumat, proč je téma důvěry a zrady ve Vašem životě až příliš časté? Jak moc si na své okolí projektujete představy toho, co je správné a jak by to mělo vypadat? A ruku na srdce, jaká dramata pak prožíváte, když Vaše očekávání není naplněno? Věřit můžete vždy. Ale je dost destruktivní plést si důvěru s předpoklady, jak se ten druhý má chovat.

Zkuste na celou situaci nahlédnout jako na léčivou lekci a vystoupit z tohoto dětského chování. Možná Vám opravdu lhal a pro Vás je to příležitost konečně vzít odpovědnost za to, že na bolesti, kterou momentálně prožíváte, máte taky svůj podíl. Možná, že někde hluboko permanentně lžete sama sobě a nestojíte si za důstojné přiznání pravdy. A pak není divu, že Vám lže i okolí. Pohoršovat se není na místě. Na místě je převzít odpovědnost, že pokud s to děje Vám a bolí to Vás, pak jste toho na určité úrovni Tvůrcem.

Navrhuji vystoupit z dramatu, že jste ztracená a rozpadlá. Rozpadla se jen určitá iluze, a ano, bolí to stejně. Přeji Vám mnoho štěstí a odvahy vystoupit z role oběti a upřímně nahlédnout do svého nitra.

P.S. Zvíře, které vás podpoří v tomto procesu, je Arktický racek. Přináší nadhled a lehkost při rozhodnutích a změnách. Pomáhá dosahovat pozoruhodných výkonů bez úsilí.

Zobrazeno: 424 ×diskuze (0)

Odeslání dotazu

Chcete zaslat dotaz do některé naší poradny?

Odeslat dotaz

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -