... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Pentagram

10.10.2015 - 17:10Jani
Nemůžu se dopátrat, na kterou světovou stranu má být správně špička Pentagramu, když ho chci mít jako postavu, nahoře jedna špička a dole dvě. Lovím na internetu, tam jsou popsané hodně složité rituály, což nepotřebuju. Jen jsem se dopátrala, že je mám postavit
čelem na východ. Jestli někdo tušíte, kam tedy má špička, jakoby hlava, směřovat ? :31:

Příspěvky v diskuzi (14)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
Freja
12.10.2015 - 8:57
0|0

Freja
Nějak nechápu,co řešíš....??
Jinak živlový přiřazení špičkám pentagramu je :
"Ve středověku byl pentagram vysvětlován jako znázornění čtvera základních živlů, ke kterým je jako pátý element přiřazena vesmírná energie (duše). Vezmeme-li umístění jednotlivých sil na cípech, začněme shora po směru hodinových ručiček – duše, voda, oheň, země a konečně vzduch"

....ohni se přiřazuje jižná strana.Chceš ho položit do prostoru? Nebo proč to potřebuješ?
Jani
12.10.2015 - 9:59
0|0

Jani » Freja
Pokusím se vysvětlit, co řeším:
sednu si do křesla, přede mnou je stolek. Mám vytištěný pentagram v kruhu a položím si ho před sebe na stolek tak, aby jedna špička směřivala nahoru a dvě dolů - a ted mi ta hodní špička někam směřuje, podle toho, jak je umístěný nábytek. Nevím, kam má být nasměrována ta hořejší špička, ta "hlava"..................jen jsem se docetla, že já mám být tváří k východu, z toho usuzuji, že horní špička má být k východu.
Chci to použít např. k zesílení modlitby, nebo pro malý rituálek, kdy dám na každou špičku svíčku.
Když ho dám obráceně, nebo si přednám křeslo, tak mám hlavu dole a nohy nahoře a takový přitahuje negativní energie.
Harryeta
12.10.2015 - 10:15
0|0

Harryeta » Jani
Janííí, vyprdni se na pentagram...čím víc specifických podmínek k naplnění modlitby, záměru, meditace, tím více ega. Existenci, Energii tyhle speciální podmínky "aby něco" vůbec nezajímají...to akorát vymysleli lidi, aby manipulovali... :10:
Spíš se ptej sama sebe, proč nedůvěřuješ vlastní modlitbě natolik, že potřebuješ nějaký berličky, abys ji mohla zesílit..otevřený srdce a kontakt s ním žádnej pentagram správně nastavenej stejně nikdy nenahradí... :4: :41:

:48:
Freja
12.10.2015 - 10:19
0|0

Freja » Harryeta
No,to máš sice pravdu,ale magický pomůcky se k "zesílení účinku" vždycky používaly.
Pak čím dýl praktikuješ,tak tím víc zjednodušuješ,to je jasný....pokud má potřebu ten pentagram u tý modlitby mít,tak ať ho má. :4:

A už bych neřešila to nasměrování.Jestli máš,Jani sedět směrem k východu,tak špička(hlava) bude nasměrovaná taky k východu.
Harryeta
12.10.2015 - 10:28
+1|0

Harryeta » Freja
Ano, použilas přesný slovo: pomůcka...ovšem pokud je to tak, že mě neznalost správného použití pomůcky poněkud paralyzuje v samotném záměru...pak je otázka o co tady ve skutečnosti jde... :1:

Zlatej Osho a zlatej zen, kterej nic nepotřebuje a dopřeje osvícení každýmu bez podmínek... :2:
Upraveno: 12.10.2015 - 10:34, Harryeta 
Freja
12.10.2015 - 10:34
0|0

Freja » Harryeta
Nojo,ono to nemusí být třeba ani tak o potřebě.
Některý lidi to prostě takhle hrozně baví.
Znám lidi,co mají doma i oltář.Kotlík,dýka a já nevim co všechno,jako součást interiéru obýváku.....
Ono je to na diskusi,co je a není potřeba k čemu....to se můžeme dostat třebas i od vykuřování až ke stravě. :13:
Harryeta
12.10.2015 - 10:35
0|0

Harryeta » Freja
To je jasný...každýmu, co jeho jest... :44:
Jani
12.10.2015 - 10:36
+1|0

Jani » Harryeta
Své modlitbě důvěřuji hodně, jsou to moje vlastní, jak cítím, že to mám říct.......ten pentagram mi někdo nasadil do hlavy i mi to vytiskl, ale když to ted čtu, je fakt,
že ten pentagram tam mám tak jako navíc a ani jsem si neuvědomila, že se do něho
vlastně nutím. A je to fakt, že když něco vyšlu jen tak zlehkla a moc nad tím nemudruju, tak to má nějvětší účinek :25: :11:
Freja
12.10.2015 - 10:46
0|0

Freja » Jani
No,tak vidíš :5:
Lidi mají pocit,že jak je něco moc jednoduchý,tak to musej zkomplikovat,aby to fungovalo :5:
To je noumání...
Mě vždycky připadalo,že mě tyhlecty sarapatičky spíš limitujou.
Dneska prakticky už používám jen runy. :1:
Budd2
12.10.2015 - 14:20
0|0

Budd2 » Jani
Fakt řešíš blbiny :33: .
Jedna mně moc milá paní, které absolutně důvěřuju, říkala že i kdybys v neznalosti, ale s čistým záměrem, použila obrácený pentagram, bude výsledek pozitivní. Aneb pentagram není to nejdůležitější :4: .
Jsi snad muslimka a obracíš se k Mekkce :5: ?
Jani
12.10.2015 - 14:32
0|0

Jani » Budd2
Jo jo, máš pravdu, dobře, že jsem sem tu otázku dala :5:
Budd2
12.10.2015 - 14:33
0|0

Budd2 » Freja
Když mě něco baví, dělám to proto, že mám potřebu se bavit :5: . Takže JE to o potřebě , ostatní je o obkecávání, stejně jako u toho co mě nebaví :38: .
Freja
12.10.2015 - 15:26
+1|0

Freja » Budd2
Ty seš dneska ňákej chytrej,poslouchej....nejsi Ty zas o rok starší a moudřejší? :2: :5:
Budd2
12.10.2015 - 15:47
0|0

Budd2 » Freja
jsem :5:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022