... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Poradna

Hlavní stránkaBoční panel

Mám strach někam chodit

6.8.2019|Výklad karet - Osho Zen Tarot

Ilustrační foto - www.mojefoto.net, autor: popolka

Ilustrační foto - www.mojefoto.net, autor: popolka

Dobrý den,

moc bych Vás poprosila o pomoc najít odpověď. Trápím se obavami a strachem být sama a někam chodit. Ani nevím z čeho to vzniklo a jak se toho pocitu zbavit. Už mám i fyzické pocity, že se mi rozbuší srdce a mám strach, že se mi něco stane.

Mám možnost si udělat kurz na chůvu a v září nastoupit do mateřské školky. Ale jak se pořád bojím, že mi bude zle, tak se nejsem schopna soustředit na učení a celkově mám strach, že to nezvládnu.

Moc děkuji za sebemenší náznak směru, jak se toho zbavit.

Dobrý den,

nejprve musíte zjistit, čeho se chcete takzvaně zbavit. Možná až pochopíte, odkud vítr vane, tak to jen láskyplně přijmete, a to celou situaci změní. Každopádně to znamená ponořit se hlouběji, projít prvotní fází paniky a podívat se, co se ve Vás děje doopravdy. Až se zase objeví moment strachu, tak začněte vědoměji dýchat a zkuste pojmenovat, co nejhoršího se může stát a jak nejhůř se můžete cítit. Nejde totiž o strach, že se Vám něco stane. Jde o to, že by se mohla vyskytnout situace nebo okolnosti, které ve Vás vzbudí určitý druh emocí, a těm se podvědomě snažíte za každou cenu vyhnout.

Klíčovým tématem pro jakoukoliv změnu, je tady a teď – odvaha na chvíli zůstat s tím, co se ve Vás v krizových situacích děje, protože jen tak to máte šanci prozkoumat. Pokud se toho budete chtít za každou cenu zbavit a budete to obcházet při prvních náznacích, bude se to jen zintenzivňovat. Protože něco ve Vás chce být viděno, a když na to nereagujete, tak se signály zesílí. Neberte svůj strach jako komplikaci, ale jako informaci o tom, že něco ve Vás chce být léčeno a strach je přímá spojka.

Přeji Vám hluboký kontakt s dechem a odvahu ponořit se do sebe.

P.S. Zvíře, které vás v tomto procesu podpoří, je Vážka. Umožňuje nám prohlédnout skrze osobní iluze, které nám brání v růstu. Přináší zklidnění, odpočinek po namáhavém období a dobrý spánek. Pomáhá nám propustit minulost.

Zobrazeno: 347 ×diskuze (0)

Odeslání dotazu

Chcete zaslat dotaz do některé naší poradny?

Odeslat dotaz

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -